Liköör, jook nagu …. 3 osa

veebruar 10, 2009 Liköör, jook nagu …. 3 osa kommenteerimine on välja lülitatud

Jätkates eelmistes veebikirjades alustatut, jõuame tahes-tahtmata järgmise rühma juurde, mida olenevat  klassifitseerijast nimetatakse emulsioonliköörideks. Neil on kaks eripära – esiteks neid ei laagerdata, teiseks ei soovitata emulsioonlikööre üle poole aasta säilitada. Põhimõtteliselt jagatakse seda liköörirühma kaheks:  koore- ja munaliköörideks.

Tuntumatest koorelikööridest tuleks esimese hooga hea näitena esile tuua kindlasti Baileys Irish Cream, mis on omasuguste hulgas vaieldamatult üks tuntumaid. Juuakse, nagu paljusid analooge, kas paljalt või serveerituna jääle. Eraldi temaatikaks tuleb lugeda kokteilimaailma ja siin ei saa rääkides koorelikööridest, üle ega ümber paljukirutud või vastupidi, kõrgelthinnatud B52`st.

B 52 retsept:
1 osa Cointreau
1 osa Baileys
1 osa Kahlua
Joogipind süüdatakse ja jook juuakse (põhjast) ühe sõõmuga, kasutades kõrt.

Foto: flickr.com

Minnes sammu edasi – munaliköör pärineb Lõuna Ameerikast. Maitsete mitmekesistamiseks lisatakse maitseaineid, enamasti vaniljet ja erinevaid alkohole.

Lisaks arvukatele kohalikele tootjatele oleks siinkohal sobiv nimetada Advocaat`i nimelist jooki, mida valmistavad lisaks väikestele tootjatele ka suured korporatsioonid, näiteks Bols, Seagrams või Marie Brizard.

Foto: tridens.ee

Jätkub 10.03.09 veebikirjas.

 

Kommentaarium on suletud.