Fazer Eesti kõige pikema ajalooga pagaritoode Kodusai tähistab augustis 25. sünnipäeva.
1993. aastal asutatud Fazer Eesti AS alustas Kodusaia tootmist 1994. aastal – esialgu müüdi saiapätsi viilutamata ning pakituna lahtiselt kastidesse. Kui mullu müüdi Eestis üle 1,2 miljoni Kodusaia, siis enam kui kahe aastakümne jooksul on Fazer Eesti vanimat toodet kokku ostetud juba üle 110 miljoni pätsi.
Fazeri turundusjuhi Riina Eedra sõnul peitub Kodusaia fenomen eelkõige toote kvaliteedis. „Kliendid on veerandsajandi jooksul kiitnud pidevalt meie saia pehmust ja maitset. Võib öelda, et Kodusai on Eesti saiaturu number üks trendilooja, millega on juba mitu põlvkonda üles kasvanud,“ lisas Eedra.
25 aastaseks saanud Kodusai on Eesti üks vanemaid järjepidevalt valmistatud ning taasiseseisvusmisaja tuntumaid pagaritooteid, Eedra sõnul on vähemalt iga viies Eestis müüdud saiapäts justnimelt Fazeri Kodusai.
Juubeli tähistamiseks on Fazer muutnud ka toote pakendit. “Pakendid on ajaga kaasas käies pidevalt ilmet muutnud, kuid sai on alati säilitanud oma põhiomadused – ülima pehmuse ja koduse maitse,” sõnas Eedra.
Fazer Eesti asutati 1993. aastal, mil avati esimene küpsetuspunkt Tallinna Kaubahallis. Järgmisel aastal valmis ettevõttel Tallinnas Kadaka teel juba suurem tootmishoone. Tänaseks on tootmine üle viidud Lätisse ja Leedusse. Eestis toodavad värskeid pagaritooteid Fazeri küpsetuspunktid toidupoodides.
Foto: fazer.ee