6 portsjonit, valmistamisaeg: 10 minutit
VAJA LÄHEB:
1 kg söödavaid rannakarpe
500 g keedetud krevette
500 g söödavaid molluske(ükskõik milliseid)
jahvatatud safran – 2 näpuotsatäit
Kastme jaoks:
1 munakollane
0,5 tl sinepit
1 sl sidrunimahla
200 ml oliiviõli
1 küüslauguküüs
jahvatatud safran – 4 näpuotsatäit
VALMISTAMINE: Pese rannakarbid, maitsesta safraniga ning kuumuta keskmisel tulel 5 minutit, kuni need avanevad. Tõsta tulelt ning jahuta.
Kaste: sega sinep, safran ja munakollane, lisa natuke soola, jäta 5 minutiks. Lisa aeg-ajalt segades oliiviõli. Lisa sidrunimahl ja läbi pressi surutud küüslauk. Serveeri kõik mereannid ja rannakarbid taldrikutesse, maitsesta soustiga.
Allikas: Feeling24.ee
Foto: Flickr.com