Vajate:
* lasanjeplaate
Vahele:
* 400g hakkliha
* 150g suitsupeekonit
* 1 sibul
* 1 küüslauguküüs
* 400g purustatud tomatit
* 2 tomatit
* 1 keskmine purk shampinjone
* basiilikut
* soola, pipart
Juustukaste:
* 150g sulatatud juustu (merevaik)
* 200ml kohvikoort
* soola, pipart
Peekonikuubikud praadida pannil koos sibula ja küüslauguga. Lisada hakkliha ja praadida kuni hakkliha on küps, maitsestada soola ja pipraga, lisada purustatud tomat ja shampinjonid. Hautada veidi.
Kastme jaoks kuumutada koor keema koos 100ml veega ning lisada sulajuust, kuumutada kuni juust on sulanud. Maitsestada soola ja pipraga.
Lasanjeplaadid võiks enne vormi panemist kasta mõnekümneks sekundiks keevasse vette. Ning siis laduda vormi. Kõige põhja asetada kiht juustukastet siis lasanjeplaadi kiht, sinna peale panna hakkliha. Järgmisena uuesti lasanje kiht ja siis juustukaste, hakkalihakaste ning tomativiilud, mille peale raputada purustatud basiilikut. Järgmisena jälle lasanje, juustukaste ja hakklihakaste ning viimasena lasanjeplaadid ja kõige peale juustukaste. Alguses võib katta vormi fooliumiga, siis ei kõrbe pealt ära ja küpsetada u. 20min foolimi alla ning siis küpsetada ilma fooliumita veel u.15-20min, kuni lasanje on pealt pruunikas ja seest pehme.
Retsept ja foto: kokkamine.wordpress.com
Lisaks, siit leiate asjakohase e-koolituse: Kuidas katta ja serveerida?