• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veebikiri.ee

Majandus & elustiil. Koolitus

  • Et cetera
  • Majandus
  • Teated
  • Koolitus
  • Veebikiri külastab ja kiidab
  • FB uudisvoog:

Pisut etiketist. Klaasid

10/08/2009 By Veebikiri

klaas

Klaas, see on paljutähenduslik, müstiline materjal. Õrn ja emotsionaalne. Ajatu ja ühtaegu ajalik. Vaadake kasvõi keskaegsete kirikute suurpäraseid, värviküllaseid vitraaže. Või peeglit, mis aja möödudes muutub järjest kalbemaks. Nagu igaüks, kes on näinud palju saladusi ning ei räägi neid kellelegi. Sealhulgas annab klaas elu ka fotokaamera silmale. Viimast pelgavad eriti need, kes formaalse hariduse poolt rikkumata – väiksed lapsed ja metsikute maade suguharud. Põhjus veidralt ühine ja ebamaine – klaassilm võib äkki hinge röövida…

Aga. Aga eelkõige on klaas tänases maailmas siiski tarbematerjal. Kas keegi suudaks kujutada ette pilvelõhkujaid ilma klaasist akendeta? Või restorani ilma joogiklaasideta? Tõsi ta on, algne peeker võis olla puust. Või tinast. Või hõbedast. Või kullast. Kuid tänane maailm eeldab ja ootab, et veini serveeritakse eelkõige klaasist.

Muidugi, siinkohal oleks sobiv tõdeda, et klaasil ja klaasil on vahe. Tõsine asjatundja loeb eriliseks mühakluseks, serveerida bordeax` veine näiteks reisling`u klaasidest. Ehk veel hullem, valget veini punase veini klaasidest. Tegemist ei ole hingematva snobismiga. Tgemist on raiskamisega. Veinivalmistamine on teadus, önoloogia. Ja õige klaas, õige veini jaoks, see on eeskätt tööriist. Alles seejärel iluasi. Ehk teisisõnu: sadu kui mitte tuhandeid maksvaid veine hinnatakse nende lõhna, maitse, värvi, ajaloo pärast. Ning kõik see tuleb välja kasutades õiget tööriista, milleks õige ja kujuga klaas iseenesest tegelikult ju ongi.

Iseette teemaks tuleks lugeda klaaside paigutamist peolauale. Siin ei ole, vastupidi levinud arvamusele, midagi ülikeerulist – kuid teadma peaks kindlaid põhimõtteid. Kel eelmärgitud teema vastu huvi, leiab rea asjakohaseid e-koolitusi siit: http://www.kiirkoolitus.eu

Kuid, kuidas peaks joogiklaase käsitlema olles peokülaline?

Külaline hoiab klaase jalast. Kuigi, ka joogiklaasi joogiosa, mida asjatundjad muide kupaks nimetavad, hoidmine käelaba sees ei ole keelatud. Siiski peaks teadma ja hindama tõsiasja, et selmoel hoides, muutuvad käest eralduva soojuse tõttu veinide ja šampanja maitseomadused. Teadma peaks samuti seda, et tervisejoomise ajal tõustakse püsti ja hoitakse klaasi silmade kõrgusel. Klaaside kokkulöömine vastuvõttudel ei ole kombeks aga see ei ole ka keelatud. Kodustel pidudel, ka sünnipäeva- ja uusaastapidudel on see aga kindlalt meie peokultuuri lahutamatu osa. Klaaside kokkulöömisel tuleb neid hoida kindlasti jalast ja kokku lüüakse õrnalt klaasi ülemised servad.

Foto: flickr.com

Rubriik:Et cetera Sildid:etikett

Reader Interactions

Comments

  1. Eve says

    15/08/2009 at 09:05

    Klaasikoolitus oli hea : D Aitähh!

  2. Klaasikoolitus? says

    16/04/2010 at 08:14

    Tere,

    kuidas leian klaasikoolituse?

Primary Sidebar

RSS

Otsi:

CV

Töö

Market Data by TradingView

Toetamine

Anneta

sotsiaalmeedia

Veebikiri soovitab:

KOOLITUSED.EE
RAHAKRATT.ee
PILLERIINI AVALIK INTERNETIELU

RSS PILLERIINI AVALIK INTERNETIELU

  • Kevad, mis nagu ei olekski kevad
  • Kulgemine
  • See kiire suvi
  • Millest ma parem ei kirjutaks
  • Jääkohvi(tu)sest
  • Keskkonnasõbraliku nõudepesušvammi otsingutest
  • Kaneelilõõts
  • Mere raamat
  • Juudit
  • Väljas söömine ongi ülehinnatud

Sildid

1A.ee Anneli Salk CV e-koolitus Eesti Eesti Hotelli ja Restorani Personali Agentuur Eesti Pank EHRA etikett ettekandja Facebook fazer Gaz 21 HITSA hotell Innovatsioon juhtkiri kelner klienditeenindus kokk Kolumn Koolitus LG majandus majanduskasv müük peakokk personali valik rahandus renoveerimine restoran teenindaja teenindus toit Ton Karlos turism Turundus turunduskommunikatsioon töö tööpakkumine tööturg Vahur Kõrbe Valdo Vokksepp Valio veebikiri

Veebikiri.ee

privaatsuspoliitka avaneb klikkides siia ...

Footer

Toimetus

Reklaam

List

FB uudisvoog:

Copyright © 2022