Muusika. U2

aprill 10, 2011 Muusika. U2 kommenteerimine on välja lülitatud


U2 on maailmas müünud ligikaudu 170 miljonit albumit ning on üks edukamaid bände läbi aegade. Bänd moodustati 25. septembril 1976, mil trummar Larry Mullen pani oma kooli teadetetahvlile kuulutuse, kus otsis liikmeid uude ansamblisse. Kuulutuse peale tulid kohale kuus poissi: Adam Clayton, Dave Evans, Paul Hewson, Evansi vend Dik ning Mulleni sõbrad Ivan McCormick ja Peter Martin. Mõne aja pärast võeti bändi nimeks Feedback. Pooleteise aasta pärast muudeti nimi The Hype’iks. Esmakordselt jäädi silma ühel talendivõistlusel, mille nad võitsid ja teenisis 500 naela auhinnapreemiat ning lisaks said nad üles võtta oma esimese demo. 1978 lahkus Dik Evans bändist ning grupile pandi taas uus nimi – U2.

1980 allkirjastas U2 lepingu Island Recordsiga ning sama aasta oktoobris anti välja oma esimene album “Boy”. 1981 anti välja teine album “October”. Läbimurre õnnestus bändil aga 1983 albumiga “War” ning lugudega “Sunday Bloody Sunday” ja “New Year’s Day”. Viimane jõudis esimese U2 singlina Suurbritannias esikümnesse. Veel aasta hiljem avaldati album “The Unforgettable Fire” ning 1985 osaleti Bob Geldofi korraldatud Live Aid kontserdil.
1987. aastal avaldati “The Joshua Tree”, mis on bändi seni enim müüdud album ning U2 mängis esmakordselt pidevalt väljamüüdud staadionidel.

Discograafia:

• Boy (1980)
• October (1981)
• War (1983)
• The Unforgettable Fire (1984)
• The Joshua Tree (1987)
• Rattle and Hum (1988)
• Achtung Baby (1991)
• Zooropa (1993)
• Pop (1997)
• All That You Can’t Leave Behind (2000)
• How to Dismantle an Atomic Bomb (2004)
• No Line on the Horizon (2009)

U2 on saanud 22 Grammy auhinda.

Foto: wikipedia.com

Kommentaarium on suletud.