Jook. Angostura rumm

november 10, 2010 2 kommentaari »

Angostura joogimaja alguseks loetakse 1824 aastat – aega, mil saksa päritolu dr. Johann Siegert lõi kuulsa Angostura Aromatic Bitteri. Seigeldes Venetsueela vihmametsades, segas  Siegert erinevaid troopilisi ürte ja vürtse, et pakkuda leevendust vabadusvõitleja Simon Bolivari armee sõduritele nende vaevustes. Nii sündis Angostura Bitter. Algselt vaid ravimina kasutatud Angostura Bitter on tänapäeval laialdaselt kasutusel ning kõrgelt hinnatud kokanduses toidu- aga ka kokteililisandina. 1875 aastal, siirdunud poliitiliselt ebastabiilsest Venetsueelast Trinidad ja

Tobagole, alustas Dr. Siegert lisaks Angostura bitterile ka rummi tootmist ja segamist. Tänapäeval on Angostura suurim rummitootja Kariibimere piirkonnas.

Angostura Premium White Rum

Peale destillatsiooni vähemalt kolm aastat põletatud tammevaadis laagerdatud ja seejärel kahekordselt filtreeritud kerge rumm.

Angostura 5 YO Gold Rum

Merevaigukarva rumm, mis on segatud mitmest viie kuni kaheksa aastase laagerdusega kohalikust rummist.

Angostura 7 YO Dark Rum

Segatud mitmest seitsme kuni kümneaastase laagerdusega kohalikust rummist.

Link:
E-koolitus – “Joogid, mida peab teadma!”

Sisekoolitus: „Täienduskoolitus teenindajatele“
http://koolitus.veebikiri.ee/sisekoolitus-taienduskoolitus-teenindajale/

Foto: erakogu

2 kommentaari

  1. Andres 11/12/2010 at 16:56 -

    hea rumm, see angostura oma. vähesed joovad rummi puhtalt

  2. Qwerty 10/01/2011 at 07:09 -

    Angostura bitterit peetakse väga heaks, rummi niipalju ei tunne!