Vodka serveerimine

juuni 10, 2009 Vodka serveerimine kommenteerimine on välja lülitatud

Foto: Flickr.com

Vodkat serveeritakse harilikult pitsist mahuga 4-8 CL. Pitsi kuju suhtes ei ole väga selgeid reegleid, traditsiooniliselt on see kooniline. Samuti iseloomustab klassikalits viinapitsi jala olemasolu. Vodkat serveeritakse temperatuuril 3-6 °C. Sageli tehakse seda ka madalamal temperatuuril aga asjatundjate sõnul ei ole see inimkehale hea. Nimelt lõhub väga jahe vodka hambaid ja söögitoru. Kindlasti kuulub vodka serveerimise juurde traditsioon, et peab olema härmas, selleks võetakse pits enne serveerimist sügavkülmikust. Muide, kes ei tea, pitse hoitakse sügavkülmikus suue allapoole.

Retsepte:

Black Russian
4 cl Kahluat, 2 cl vodkat, pikendamine mõnel juhul cola`ga
Serveerimisklaas – on the rocks.

Screwdriver
4 cl Vodkat, pikendatakse apelsinimahlaga.
Valmistusviis – ehitamine.
Serveerimisklaas- highball.
Kaunistus – apelsiniviil.

Bloody Mary
4 cl Vodkat, pikendatakse tomatimahlaga.
Lisatakse:
a) Worchesteri kaste;
b) Tobasco kaste;
c) sidrunimahl.
Valmistusviis – ehitamine
Serveerimisklaas- highball.
Kaunistus – sidruniviil/sellerivars.
Virgin Mary
Sama nagu Bloody Mary aga alkohol jäetakse välja. Tegemist on alkoholivaba seguga : )

Jätkub 11.06.09 veebikirjas.

Kommentaarium on suletud.