Toit. Šokolaadikook martsipaniga

detsember 10, 2011 Toit. Šokolaadikook martsipaniga kommenteerimine on välja lülitatud

Šokolaad sulatada vesivannil ja jätta jahtuma. Munadel eralda kollased ja valged üksteisest. Või vahustada suhkruga ja lisada tükeldatud martsipan ning munakollased. Segada kuni segu on segunenud (marstipani väikesed tükid jäävad sisse). Munavalged vahustada näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Lisada šokolaad või-munasegusse ning viimasena ettevaatlikult segades munavalged. Kallata taigen ettevalmistatud koogivormi ja küpsetada 180 kraadi juures 30-35minutit (kasutasin 28cm läbimõõduga ümmargust koogivormi, kui kasutada väiksemat vormi siis vahukoort katteks võtta 300ml).

Sisu:

140g võid
100g helepruuni suhkrut
6 muna
soola
250g šokolaadi
100g martsipani (võib asendada 100g šokolaadiga)
vanillisuhkrut
Kate:

400ml rõõska koort 35%
1tl vanillisuhkrut
2spl suhkrut
Kui kook on jahtunud vahustada rõõsk koor suhkrutega ja katta sellega kook. Ideaalselt oleks sobinud peale ka riivitud šokolaad aga kogu šokolaad läks kooki ja poodi ei viitsinud enam minna.

Foto ja retsept: http://kokkamine.wordpress.com

Kommentaarium on suletud.