Toit. Šokolaadikook „Külalised lävel”

september 10, 2010 Toit. Šokolaadikook „Külalised lävel” kommenteerimine on välja lülitatud

Retsept on pärit Ameerika köögist. Valmistamiseks läheb vaja ainult küpsetusvormi, lusikat ning soovi korral sõela. Pole vaja ei mikserit ega munade vahustamist (neid ei ole koostises ning see on hea neile, kes muretsevad kolesterooli pärast). Koogi valmistamiseks ei ole vaja palju aega!

ÜHE PORTSJONI JAOKS ON VAJA:
Küpsetusvorm – parem on klaasist suurustega 26 x 17

1 kl nisujahu(~240 g)
¾ klaasi suhkrut(~150 g)
3 sl kakaopulbrit(~50 g)
1 pakk küpsetuspulbrit ( ~10 g)
1 tl vanilliessentsi
2 sl äädikat või sidrunimahla
3 sl taimeõli
¾ klaasi keeva vett
Normaalse tordi jaoks on vaja kaks korda rohkem toiduaineid.

Valmistamine: Pane ahi soojenema(180 kraadi). Segada küpsetusvormis kõik kuivained (jahu, kakaopulber, suhkur, küpsetuspulber). Soovi korral sõeluda. Pane vesi keema. Tee kuivmassi kolm auku. Ühte lisa vanilliessents, teise taimeõli ja kolmandasse sidrunimahl või äädikas. Kas vesi juba keeb? Vala ¾ klaasi keeva vett vormi, segades pidevalt. Segama peab võimalikult kiiresti, aga ka hoolikalt. Kui valmistad ainult ühe portsjoni, siis küpseta 15-20 minutit, kui kaks, siis 30-40 minutit. Kreemi ja glasuuri asemel võta natuke šokolaadi. Pane see kuumale koogile, šokolaad sulab ning saadki ilusa glasuuri.

Jahuta ning võid süüa!

Allikas: feeling24.ee
Foto: flickr.com

Kommentaarium on suletud.