Toit. Pirnisalat spinati ja pekaanipähklitega

november 10, 2010 Toit. Pirnisalat spinati ja pekaanipähklitega kommenteerimine on välja lülitatud

4 portsjonit
VAJA LÄHEB:
¼ tassi pekaanipähkleid(purustada)
2 sl rafineeritud taimeõli
3 pirni(puhastada koorest ja südamikust)
1 tl pruuni suhkrut
1 sl peenelt riivitud sibulat
¼ tl soola
¼ tl musta jahvatatud pipart
½ tassi õunamahla
2 tl õunaäädikat
1 tl sinepit
200 g värsket spinatit
juust
VALMISTAMINE:
1. Prae pähklid keskmisel tulel 3 minutit, jahuta. Soojenda samal pannil 1 sl taimeõli, lisa tükeldatud pirnid ja pruun suhkur. Ära sega, prae pirnid ühelt poolt kuldpruuniks(umbes 5 minutit), seejärel sega tähelepanelikult ja kiiresti. Tõsta taldrikule.
2. Prae taimeõlis riivitud sibul, lisa pipar, õunamahl, -äädikas, sinep; ning prae aeg-ajalt segades keskmisel tulel 3-4 minutit, kuni suurem osa vedelikust aurustub, seejärel lisa pirnid.
3. Spinatit tuleb pesta, kuivatada ning panna üks osa salatikausi põhja, tõsta pirnid koos kastmega kaussi ning kata ülejäänud spinati ja pähklite kihiga. Kaunista juustuga.

Allikas: Feeling24.ee

Foto: flickr.com

Kommentaarium on suletud.