Toit. Jaapani maiustused

jaanuar 10, 2009 Toit. Jaapani maiustused kommenteerimine on välja lülitatud

On tüüpiline, et jaapanis ei serveerita eine järel magustoitu, pigem värskeid puuvilju. Menüüst puuduvad koogid ja pudingud, mida meil harjumuspäraselt pärast soolase toidu söömist pakutakse.

Traditsioonilised Jaapani maiustused ning koogid süüakse vahepalana, mida serveeritakse pärastlõunal koos magustamata Jaapani rohelise tee, matcha (rohelise tee pulber) või kohviga.
Jaapani valitseja Toyotomi Hideyoshi(1536-1598) oli suur teetseremoonia austaja, kes hakkas teesse lisama suhkrut, et leevendada selle kibedat maitset. Teetseremoonia populaarsus kasvas Edo perioodil(17.-19. saj) ning arvatakse, et esimesed Jaapanis valmistatud maiustused said alguse just sellest ajajärgust.

Esimesed valmistatud maiustused, mida tee kõrvale võeti, olid väikesed värvilised suhkrust kimbud ja pressitud suhkrust maius kampeto.  Dorayaki on traditsiooniline Jaapani kook mis on täidetud asukio-ubadega.

4 kuni 5 Dorayaki kooki:

  • 3 Muna
  • 130 g suhkrut
  • 1/2 tl teelusikatäis küpsetuspulbrit
  • 3 spl vett
  • 125 g läbi sõelutud jahu
  • 340 g magusat asukio-ube magustatud
  • praadimiseks toiduõli

Foto:google.com

Klopi munad ja suhkur kausis hästi läbi. Lahusta küpsetuspulber vees ja lisa klopitud munadele. Seejärel lisa taignale vähehaaval sõelutud jahu. Kuumuta pann vähese õliga. Küpseta 8-10 väikest pannkooki. Jahuta pannkoogid, seejärel tee pannkookidest paarid ning täida asukio-ubadega.


Kommentaarium on suletud.