Toit. Inglise köök

veebruar 10, 2009 Toit. Inglise köök kommenteerimine on välja lülitatud

Allikas: Jane Grikson„English Food“

Populaarsemaid inglise toite on kindlasti kala ja friikartulid -fish and chips. Kuid inglise köögist võib leida retsepte, mis pärit keskajast.

Inglise supid on peamiselt valmistatud kas keedetud linnulihast, loomalihast, lambaseljalihast või tallelihast, keedetud vees leebelt tunde, mõnede vürtsidega.

Keskajast on pärit mitmed viise kuidas suppi maitsvaks ja hõrguks muuta. Näiteks, liha suppidele sobivad suurepäraselt brändi ja portveini lisamine, natukene kuiva valget veini muudab mitmed kala supid võrratuks. Supp võib olla lõunaks põhitoiduks või ka hoopiski isutõstja, sissejuhatuseks algavale söömaajale.

Mandli supp

Keskajast pärit maitsevat valget mandli supi on lihtne teha. Supi eeliseks on kasutatavad koostisosad, mis perenaisel kodus olemas nii suvel kui talvel. See on ka põhjuseks miks supi on valmistatud paleedes ja kesklassi inimeste kodudes.

kuuele

50 g jahvatatud mandleid

5 l kana või vasika puljongit

värskelt jahvatatud valget pipart

1 loorberileht

250 ml piima

1 supilusikas maisijahu

150 ml kohvi või vahukoort

1 supilusikas võid

sool

50 g röstitud mandleid garneeringuks

võis praetud saia

Kuumuta 30 min kana või vasika puljongis mandlid valge pipra ja loorberilehega. Eemalda loorberi leht ja lisa piim vedeldamaks suppi, et saada kätte maksimum mandlite maitse. Sega maisijahu kohvi või vahukoorega, et paksendada suppi. Lisades maisijahu ei tohi vedelik keeda sest muidu võivad mandlid eralduda vedelikust ja muutuda sõmerjaks. Sega juurde või. Maitse ja maitsesta täiendavalt. Vala supp läbi peenest sõelast soojendatud supitirinasse puista peale röstitud mandleid ja saiakuubikuid. Kindlasti peavad mandlid ja ka saiakuubikud olema eelnevalt praetud või röstitud.


Kommentaarium on suletud.