Rolando Villazón

september 10, 2009 2 kommentaari »

rolando-villazon

Mehhiko ja prantsuse tenor, täisnimega, Emilio Rolando Villazón Mauleón, sündis 22. veebruaril 1972 Mexico City`s. Alates 2007. aastast prantsuse kodakondsust omav muusik on tuntust kogunud nii aktiivse tegevusega ooperilavadel kui ka helikandjate salvestamisel. Näiteks on ta Virgin Calssic`u kaubamärgi alt üllitanud koguni neli sooloplaati. Viimaseid kahte aastat võiks suurepärase hääle ja köitva esinemismaneeriga laulja jaoks lugeda keerulisteks. Üheltpoolt mahub sellesse ajavahemikku koostööleping Deutsche Grammophon`ga. Samuti probleemid tervisega, mille tõttu tühistati alates 03.04.2007 esinemised Metropolitan Opera`s ja Garnegie Hall`is. Tänaseks teatab tenori ametlik koduleht rolandovillazon.com, paljude fännide rõõmuks, tervisprobleemide möödumisest. Video youtube`s: http://www.youtube.com/watch?v=WrGeL38UUPA&feature=related

Veebikiri soovitab soojalt!

Diskograafia:

• Romeo y Julieta CD (2002), Radio Televisión Española
• Der Fliegende Holländer CD (2002), Teldec Classics
• Berlioz: La Révolution Grecque CD (2004), EMI Classics
• Italian Opera Arias CD (2004), Virgin Classics
• Gounod & Massenet Arias CD (2005), Virgin Classics
• Tristan und Isolde CDs and DVD (2005), EMI Classics
• Don Carlo 2 DVDs (2005), Opus Arte
• La Traviata CD (2005), Deutsche Grammophon
• Merry Christmas (Soundtrack) CD (2005), Virgin Classics
• Opera Recital CD; bonus edition with DVD (2006), Virgin Classics
• La Traviata DVD; premium 2-DVD edition (behind the scenes, rehearsals, introduction to the opera etc.) (2006), Salzburger Festspiele 2005, Deutsche Grammophon
• La Bohème DVD (2006), Bregenzer Festspiele 2002, ORF + Capriccio
• Monteverdi: Il Combattimento CD; bonus edition with DVD (2006), Virgin Classics
• Donizetti: L’elisir d’amore DVD (2006), Virgin Classics
• The Berlin Concert: Live from the Waldbühne DVD (2006), Deutsche Grammophon
• Gitano CD; bonus edition with DVD (February 2007), Virgin Classics
• Duets featuring Rolando Villazón and Anna Netrebko CD; bonus edition with DVD (March 2007), Deutsche Grammophon
• Viva Villazón – Rolando Villazón — Best Of CD (2007), Virgin Classics
• La Bohème Live recording CD (two disk set) (2008), Deutsche Grammophon
• Romeo et Juliette” 2 DVDs (Salzburger Festspiele 2008) (2009), Deutsche Grammophon
• Georg Friedrich Händel” CD/CD+DVD,(2009) Deutsche Grammophon
• La Bohéme DVD (Opera film) (2009)

Foto: artsplace.blogspot.com

2 kommentaari

  1. Minu 12/09/2009 at 01:03 -

    lemmik!

  2. Baf 12/10/2009 at 07:52 -

    Suurepärane tenor, tavaliselt on mingid paksud punnis nägudega vanamehed