Muusika. Joe Bonamassa

aprill 10, 2010 1 Comment »


Joe Bonamassat loetakse moodsa blues’i maailma üheks kuumimaks nimeks, kes aasta jooksul annab ligi 250 kontserdit üle terve maailma. Bonamassa karjäär algas juba 12. aastaselt, mil kitarrilegend B.B. King kutsus teda oma kontserditele erikülaliseks. Ligi 20 aastat väldanud karjääri jooksul on Bonamassa esinenud koos mitmete maailma tuntud artistidega sh. Jethro Tull, Lynryd Skynyrd, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughn, Joe Cocker ning Foreigner. Hetkel on Joe Bonamassa üks üheksast kitarristist maailmas, kellel on maailma tuntuima kitarrifirma Gibsoni oma signature Les Pauli mudel (koos näiteks Jimmy Page, Gary Moore ning Slashiga). Maailma üks suuremaid kitarriajakirju Guitarist nimetab Bonamassat “uueks bluesi kuningaks”. Bonamassa muusika kaldub tulisest rockist jazzini ning kantrini.

Diskograafia:

1994 – Bloodline
2000 – A New Day Yesterday
2002 – So, It’s Like That
2002 – A New Day Yesterday, Live
2003 – Blues Deluxe
2004 – Had to Cry Today
2006 – You & Me
2007 – Sloe Gin
2008 – Live From Nowhere in Particular
2009 – The Ballad of John Henry
2010 – Black Rock

http://www.youtube.com/watch?v=jMXXnLSRdBE
http://www.youtube.com/watch?v=YBgNuP86BNk
http://www.youtube.com/watch?v=VEEfDdJyxPY

Allikas: Piletlevi
Foto: Wikipedia

Kommentaar

  1. olev 11/04/2010 at 16:20 -

    Olevat inimesena ka sümpaatne, räägitakse