Muusika. Jamiroquai

juuni 10, 2011 Muusika. Jamiroquai kommenteerimine on välja lülitatud

Sellist nime kannab loetud päevad tagasi Tallinnas kontserdi andnud inglise funk-bänd, mis asutati aastal 1992. Nimi Jamiroquai on moodustunud sõnadest “jämmima” (jam) ning “irokees” (iroquois). Bändi liider Jason “Jay” Kay on sõnul tarvitab ta nime “ülima respektiga.

Jamiroquai on tänaseks müünud enam kui 20 miljonit albumit. Algselt oli bänd Londonist alguse saanud acid jazz liikumise üks liikmeid, kuid on nüüdseks omaks võtnud teisi muusikastiile.

Siluett, mis on ilmunud pea kõigile Jamiroquai väljaannetele kannab nime Buffalo Man ja on lodud Jay Kay poolt ajavahemikul 1992 —1993.

Diskograafia:

1993 Emergency on Planet Earth
1994 The Return of the Space Cowboy
1996 Travelling Without Moving
1999 Synkronized
2001 A Funk Odyssey
2005 Dynamite
2010 Rock Dust Light Star

Otsetee bändi fännilehele Facebookis
http://www.facebook.com/pages/Jamiroquai/6220201117?sk=wiki

foto: http://www.facebook.com/Jamiroquai

Kommentaarium on suletud.