Liköör, jook nagu…. 4. osa

märts 10, 2009 Liköör, jook nagu…. 4. osa kommenteerimine on välja lülitatud

Siiani oleme võtnud kõneks Baileys Irish Cream`i, oleme rääkinud Cointreau`st, samuti sellisest omamoodi aegumatust joogist nagu Chartreuse. Minnes likööride jutuga edasi, tuleks kindlasti pöörata tähelepanu jookidele, mida ehk tänamatult vähe teatakse. Näiteks sobiks siinkohal tuua välja Dooley’s. Dooley’s on koore-iiriseliköör, mida valmistatakse Saksamaal Eckenförde linnas. Dooley’se valmistamisel kasutatakse oluliselt väiksema rasvasisaldusega koort kui enamikes teistes kooreliköörides. Väiksem rasvasisaldus annab Dooley’sele kreemlikööride jaoks tavatult hea segatavuse, võimaldades seda kasutada peaaegu igat tüüpi kokteilides.
Siinkohal sobiks märkida ka Wild Africa nimelist koorelikööri, mis on pärit kuulsast Western Cape´i veinipiirkonnast Lõuna- Aafrikast. Väga puhas vesi, värske mäestikuõhk ja lopsakas toidulaud kindlustavad Jersey lehmadele parimad elutingimused, mis omakorda võimaldab neil anda väga kvaliteetset piima.

Kolmandana likööridest tasuks märkida Limoncè, mida valmistatakse Vahemere äärsetest sidrunitest, mis küpsenud talveperioodil. Talvised tingimused (külmad päevad ja pikemad ööd) teevad sidrunikoore paksemaks ning see aitab omakorda külma taluda. Tulemuseks on ainulaadne liköör millel on täidlane ja intensiivne lõhn, mis tasakaalus õige.

Jätkub 10.04.09 veebikirjas.

 

Kommentaarium on suletud.