Kutse. Peakokk Dmitri Rooz võitis järjekordse esikoha rahvusvahelisel tippkokkade võistlusel „Riga Open Culinary Cup“

oktoober 10, 2009 Kutse. Peakokk Dmitri Rooz võitis järjekordse esikoha rahvusvahelisel tippkokkade võistlusel „Riga Open Culinary Cup“ kommenteerimine on välja lülitatud

dimitri-rooz Mida kujutab endast “ Riga Open Culinary Cup”?
10. septembril toimus Baltimaade suurimal teist aastat korraldaval toidumessil Riga Food rahvusvaheline tippkokkade võistlus „Riga Open Culinary Cup“,kus võitsin esikoha maksimumpunktidega, Kuldkulbi ning 1000 eurot!
Võistlusköögis sündis mul aurutatud kohafilee porgandi-sellerikreemi ja vähisabaleemega; suitsutomatisuupiste kitsejuustutekiga; mooritud pärlkana spinatipüree, kartuli-flan’i, metsaseene-mousse`i ja sinihallitusjuustukastmega.

Kui palju oli võistlejaid?
Konkursil osalesid köögitaidurid Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Itaaliast, Poolast ja Rootsist. Ülesandeks oli valmistada etteantud toiduainetest nelja tunni jooksul kolm rooga.

Kas võistluspinge oli suur?
Ikka oli, aga suutsin säilitada enesekindluse!

Eelnevad võidud:

“Riga Open Culinary Cup“ (2009) 1-koht
“Balti riikide peakokkade võistlus”, St. Petersburg 1 koht ja meeskondlik Grand Prix(2009)
“Global Chef Challenge, Tallinn, Eesti esindaja Põhja-Euroopa finaalis(2009)
“Bocusedor Eesti “ (2008) eelvoor
“Global Chef Challenge, Tallinn, Eesti esindaja Põhja-Euroopa finaalis (2007)
“International Kremlin Culinary Cup”, II ja III koht (2006)
“Balti riikide peakokkade võistlus”, St. Petersburg, II koht (2006)
“Baltic Culinary Star´s Cup”, Manager, meeskondlik Grand Prix (2005)
“Eesti Kokkade Meistrivõistlus”, parim kalaroa valmistaja (2004)
“Chefs without Borders”, Narva, meeskondlik (2004)
“Eesti Kokkade Meistrivõistlused”, Tallinn, tänukiri (2000)

Mis tõi Teile esikoha?
Esikoha tõi mulle treening ja tahtmine ning ka kindlasti meie maja kolleegide pöidla hoidmine ja muidugi kindlasti ka see, et see ei ole minu esimine võistlus!

Milline võiks olla retseptisoovitus veebikirja lugejatele?

Gratineeritud tomat kitsejuustuga (neljale)
Beeftomat-2tk ( suur lihakas tomat)
kitsejuust- 200g
mini salotsibul -1tk
värske koriander
balsamico,(valge ja tume)
suhkur,sool,mustpipar

Koorime tomati ja lõikame seibid 2cm paksused, muidu oleks hea kui oleks beef tomat.
Praeme seda kuumal pannil suhkru ja tumeda balsamicoga, maitsestame soola ja musta pipraga.

Valmistame sibula vinaegreti:
Lõikame salotsibulast (Väiksed) kuubikud, mida maitsestame soola,mustapipraga ja värske koriandriga ning lisame
oliiviõli ja valget balsamicod.

Maitsestame vinegretiga gratineeritud tomatid ja katame kitsejuustu lastudega(kitsejuustu on kergem lõigata niidi abil)

Head isu!

Kommentaarium on suletud.