Jook. Vahuveinikokteil KULLAKE

detsember 9, 2009 4 kommentaari »

vahuveinikokteil kullakeEesti köök on tulvil maitsvaid roogasid ja avastamisrõõmu. Inspireerituna sellest, oleme arendamas ka moodsaid Eesti kokteile. Meie joogitööstus pakub mitmeid huvitavaid ning kohalikele aastate jooksul omaks saanud likööre ja marjaveine. Kindlasti ei tohiks unustada ka uuemaid tooteid, mida edukalt arendadakse ja mille üle võime rõõmu tunda.

Vahuveinikokteil ”Kullake” saamise lugu:
Jõulu ja aastavahetuse aeg annab meile toreda võimaluse korraldada meeleolukaid ja mõnusaid üritusi. Klaaside kokkulöömisel ja heade sõnade jagamisel oleme harjunud klassikalise vahuveini või aromaatse glögg-iga. Kuid alati võib proovida ka midagi uut… Restoran MEKK pakub oma külalistele sel aastal vahuveinikokteili ”Kullake”. Imelise kerge kaneeliaroomi ja ehtsate kullahelvestega pidulik pühadejook on tõeline üllatus. Selle väljatöötamisel pidasime silmas just pidulikku detsembrit ja soovisime, et juba esimene maitsekogemus, ürituse alguses, oleks meeldejääv.

Koostis:
Fest vahuvein 8 cl
Kaneeliliköör ”Gold Strike” 1 cl
Ingverilimonaad 3 cl

Valmistusviis:
Vala vahuveini pokaali kaneeliliköör, ingverilimonaad ning seejärel vahuvein. Kõik koostisosad peavad olema eelnevalt jahutatud. Sega läbi.

Vahuveinikokteil ”Kullake” retsepti on töötanud välja MEKK`i baarman Veiko Puusepp.

Restoran MEKK,
info ja tellimine: www.mekk.ee

4 kommentaari

  1. Sven Petrov 13/12/2009 at 14:50 -

    Tere,

    Kui mu mälu mind ei peta siis peaks kaneelilikööri puhul olema tegemist nimega “Gold Strike” kui tegemist on liköörisarja Bols tootega. Lihtsalt jäi silma kui väike näpukas, et äkki hakkab keegi selle nime järgi seda likööri poodidest otsima ja ei leia.

    Ilusaid jõulusid soovides
    Sven Petrov

  2. Toimetus 14/12/2009 at 11:24 -

    Tere,

    täname juhtimast tähelepanu, ilmselt toimetamise käigus tuli trükivea kurat sisse : (

    Teisalt – oleme siiralt õnnelikud, et veebikirja lugejate hulka kuulub oma ala tippasjatundjaid! Ja siit edasi: Kullakes`e kodus valmistamine ei tohiks olla teab mis keeruline – aga näete ise – kõige parem kui selle segab õigel ajal ja õiges kohas asjatundja : )

    Jõulurahu soovides,

  3. H2O 13/01/2010 at 13:43 -

    Tegelikult lahe retsept, küllaltki looduslik ja kohalikku omapära arvestav!

  4. H2o 28/01/2010 at 17:43 -

    Oh, igavesti kuum retsept : )