Jook. Liköör – Pisang Ambon

märts 10, 2010 2 kommentaari »


Pisang Ambon, eksootiline liköör, mille valmistamise aluseks on Indoneesiast pärit vana retsept. Euroopas hakkas Pisang Amboni valmistama umbes 1950-ndatel aastatel üks Hollandi väikefirma. Pisang tähendab tõlkes banaani, Ambon aga saart, kus likööri tootmisel kasutatavad banaanid on kasvanud ja valminud. See ei tähenda, et Pisang Ambon oleks banaaniliköör, vaid selle likööri valmistamisel kasutatakse ohtralt ka erinevaid ürte. Just need maitsetaimed annavad Pisang Ambonile omanäolise maitse ja tooni.

Pisang Ambon läbis 2002 aastal suure uuendusprotsessi. Selle käigus muudeti pudeli etikett kaasaegsemaks ja vähendati likööri suhkrusisaldust, et tuua rohkem esile banaanide ning teiste troopiliste puuviljade suurepäraseid maitseomadusi. Pisangi võib nautida lihtsalt jääga, kuid palju kasutatakse seda likööri ka erinevates kokteilides. Nendest kõige lihtsam ja hõrgutavam on Pisang Ambon jää ja apelsinimahlaga. See nn. “Pisang Ambon Orange” on üks soosituim kokteil Euroopas. Tasub proovida ka Pisang Amboni toonikuga, see on mõnusalt värskendav.

 

Sisekoolitus: Restoraniteenindaja teeninduskoolitus
http://veebikiri.ee/restoraniteenindaja-teeninduskoolitus/

Foto: erakogu

2 kommentaari

  1. Vaffel 09/12/2010 at 06:36 -

    pisang on ajast ja arust liköör aga juuakse teda ikkagi, seguna ei kao pisang orange kohe kindlasti kuhugi

  2. Sng 12/01/2011 at 20:36 -

    Pisangi võib juua küll!