Jook. Jägermeister

veebruar 10, 2010 2 kommentaari »

Jägermeister`i saladus seisneb tema erilises koostises: 56 erinevat vürtsi, taime ja vilja
kogu maailmast loovad selle unikaalse maitse ja harmoonilise lõhna, mis teevad selle ürdilikööri
nauditavaks. Jägermeister`i, mis on Saksamaal Wolfenbüttelis paikneva Mast-Jägermeister AG lipulaevaks, retsepti on hoitud kiivalt saladuses ning seda valmistatakse muutmata kujul aastast 1935. Tõsi, linnalegend, mis arvatavasti on alguse saanud pudelil paiknevast kujutisest, nagu sisaldaks Jägermeister põdra või hirveverd, ei vasta tõele : )

Küll kutsutakse väärt jooki teinekord saksakeelsetes maades sõbralikult Leberkleister , ehk otsetõlkes maksaliimiks. Mis aga mingil moel ei vähenda rangelt võttes bitteriks klassifitseeruva joogi müügiedu. Pigem vastupidi – Jägermeistril on väärikas koht Taanis toodetud Gammel Dansk`i, Ungaris valmistatava Unicum`i ja Tšehhimaal toodetud Becherovka kõrval.

Kuidas juuakse?

  • Jääkülmalt, või jääga. Vahel ka pikendatuna mahla, tooniku või colaga.
  • Shot`i klaas Jägermeistrit ja klaas Red Bull`i annavad joogi nimega Jägerbomb või Jägerbull.
  • Jägermonster saadakse segus, mis sisaldab graanatõuna siirupit ja apelsinmahla.

Foto: Flickr.com

2 kommentaari

  1. ync 08/03/2010 at 01:45 -

    OOOO, palju mälestusi, irw

  2. mõrtsuk 14/12/2010 at 14:55 -

    jube segu tuleb red bulliga