Intervjuu rahvusooper “Estonia” toitlustuse ja klienditeeninduse juhi pr. Kaire Hallismaa`ga

mai 19, 2009 Intervjuu rahvusooper “Estonia” toitlustuse ja klienditeeninduse juhi pr. Kaire Hallismaa`ga kommenteerimine on välja lülitatud

Rahvusooper, see on rahvuslik uhkus. Kas on keeruline korraldada toitlustust sedavõrd unikaalses ettevõttes?

Olen Sinu väitega 100% nõus. Tegemist on majaga, kus igal eestimaalasel on hea ja uhke olla. Ajalugu on aukartust äratav. Rahvusooper on täis positiivset aurat ja tahet teha kultuuri selle kõige ilusamas tähenduses. Olen meeskonna inimene ja mul on väga head kolleegid. Julgeksin koos nendega kas või luurele minna. Olen õnneseen, et saan põnevat ja keerulist tööd üheskoos nendega rahvusooper „Estonias“ teha.

Mis on Sinu tööülesanded?

Tööülesandeid, kui üles lugema hakata, on päris palju. Enamasti katsun asju võimalikult palju ette planeerida.Palju on organiseerimise ja personali tööd. Teenindusosakonda kuuluvad teenindajad, kes võtavad publiku vastu ehk siis saaliteenindajad ning toitlustusteenistuse personal. Baaride, saalide ja köögi töö organiseerimine koostöös vastavalt peakoka, administraatori või ülemkelneriga. Meil on Söögituba, kus toitlustame oma maja rahvast sh Eesti Kontsert. Kokku umbes 600 inimest. Eesti Kontserdi pool on meil kohvik ning aprillist läksime Vene Teatrisse publikut baaris teenindama.

Tegelen maja nn ürituste müügiga rahvusooperi saalides ja talveaias. Pakkumiste koostamisega. Õnneks ei ole ka sellel rindel üksida. Mul on abilised.

Kulude-tulude jälgimine. Suhtlemine tarnijatega. Menüüde ja jookide sobitamine. Ühesõnaga palju väljakutseid. Igav pole kunagi ja ükski päev ei sarnane teisega.

Mis teeb Sulle oma töös enim rõõmu?

Kordaminekud. Huvitavad väljakutsed. Õiged valikud. Kaasa mõtlevad, asju lõpuni viivad ja innovatiivsed kaaslased.

Kuidas lõõgastud?

Sõidan võimalusel õues jalgrattaga ja seda mitte spordi tegemise pärast. Lihtsalt kulgeda ja suuri mõtteid mõelda on nii mõnus. Restaureerin vana mööblit. Puidu lõhn, mis sellistel puhkudel ninnna lööb on väga teraapiline. Võin ebamugavas asendis päris pikalt nokitseda ja mitte ühtegi töö mõtet sel hetkel mõelda.

Meeldib teha perele hilist lõunat, head ja ilusti serveeritult. Sõprade ja sugulastega koos aega veeta. Lobiseda, hästi süüa ning juua.

Ajakirju meeldib sirvida, vahet ei ole kas erialased või sisekujunduse omasid. Olen saanud nii mõnegi vahva idee koju ja tööle. Raamatute lugemine on kahjuks ainult erialane. Ilukirjandust kipun öö läbi lugema, aga millal see viimati oli…ammu.

Õpid?

Õppimise protsess meeldib mulle. Paber, kui selline pole alati tähtis. Olen õppinud Tallinna Pedagoogikakoolis ja EBS-s. Lisana igasugused täiendkoolitused. Hetkel olen teist aastat sommeljeede koolis. Huvitav on!

Retseptisoovitus veebikirja lugejatele?

Enamasti ei tee süüa nii, et ajan näpuga järge ja mõõdan toiduaineid. Seevastu meeldib retsepte lugeda, seal hulgas tehnoloogiat. Salvestan endasse informatsiooni ja kui võimalus avaneb köögis toimetamiseks, lasen näppudel käija pigem mälu ja vaistu järgi. Mängin toiduga ja maitsetega, teinekord läheb viltu ka ☺. Raske on ühte retsepti siin välja tuua, kuid väga meeldivad puuküttega ahjus aeglaselt ja mõnuga vaaritatud pajaroad. Kevadel igasugused värsked salatid, mis eri kordadel endale uue kastme või lisandi juurde saavad. Soovitan lugejatel endale aega võtta, nautida söögi tegemist ja pärast selle ära söömist – kas või terve päev!


Kommentaarium on suletud.